Ett tufft år väntar

2016 kommer att bli tufft för många som arbetar in skolan och barnomsorgen. Stora barnkullar kombineras med sparkrav. Det är viktigt att personalen mår bra eftersom det avspeglar sig på barnen.

Barn ser enkelt att något är på tok. Detta till trots att föräldrar och andra vuxna säger att allt är bra. Det hårda klimatet på jobbet leder till ohäsla. Det går ett tag att leva med stress och dåligt samvete över att inte hinna ”se” alla barn tillräckligt. MEN, förr eller ssenare tar det stopp.

Känner du att du är helt utmattad när du kommer hem från jobbet och inte orkar göra något annat än att sitta i soffan är du i riskzonen. Den stressiga miljön som varit i skolorna en längre tid börjar att ta ut sin rätt. 80% uppger att det vill sluta eller byta yrke.

Det är verkligen dags att ta itu med problemen. Glada lärare ger glada barn. Ett sätt är givetvis att planera resurserna bättre och rum till arbetsro. Det kan verkligen vara värt att köpa in ett webbaserat bokningssystem som både håller reda på rummen och scheman. Att det är webbebaserat innebär att alla behöriga kan se vad som gäller och sparar mycket tid och energi på att springa mellan olika lokaler. Pronestor har dessutom ett system som går att kolla av via mobiltelefonen eftersom det är kopplat till Outlook.

Det finns givetvis tusen andra åtgärder som måste förändras för att arbetsmiljön ska bli bra men detta är ett stort steg. Inga dubbelbokningar och scheman som alla kan kontrollera från mobilen. Vi lever ju i ett samhälle där varje minut jagas inom skolan.
hdhhdhd

En reaktion på “Ett tufft år väntar”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *