Upptäck nätet med dina barn!

Visst är det lätt att bara sätta på ett dataspel till barnen när energin tryter? Dataspel som inte har någon funktion alls förutom att få tiden att gå. Det kan du absolut göra då och då. Gör det med gott samvete dessutom. Fast missa inte att det även finns pedagogiska spel och hemsidor som är utvecklande och lärorika.

Ett exempel på detta är Världskulturmuseerna som har byggt upp sidor med fokus för barn. Här kan dina barn lära sig om historia och andra kulturer på nätet på en roligt sätt. Vilka yrken fanns i Egypten? Hur var livet för indianerna på prärien? Detta finns berättat på ett roligt sätt. Är ditt barn för litet för att läsa finns det även ljud med berättarröst. Förutom historielektionen så finns det pyssel och lekar. Ett roligt och lärorikt sätt att lära barnen om andra kulturer och civilisationer.

ind

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *