Kategoriarkiv: Uncategorized

Säkerhetstänk för bilresor med barn

Att resa med barn är roligt men det kan också vara påfrestande då de små liven lätt blir rastlösa. Som pedagog ser jag ofta stressade föräldrar parkera framför skolan och i all hast rusa in i skolan. Jag hoppas alltid att föräldrarna inte har lika bråttom när de spänner fast sina barn i bilen. En bra bilbarnstol är livsviktigt och ska vara anpassad efter barnets ålder och längd. På nätet kan man köpa både bilbarnstolar och bra bildelar för att kunna göra körupplevelsen till en säker färd för barnen. En annan sak som är oerhört viktig är att inte låta barnet äta i bilen. Det är vanligt att föräldrar ger sina barn en påse med frukt eller kakor för att underhålla dem under bilfärden. Det hör inte hemma i bilen då barnets position kan göra att de inte kan svälja på samma sätt som sittandes vid matbordet. Som förälder har man inte heller samma uppsyn då ögonen vilar på vägen. Undvik mat i bilen!

Familj i bil

Montessorilärardagen

De flesta känner nog till att det är FN-dagen idag. Färre är det som vet att det även är Montessorilärardagen. En lärarform som är väldigt populär i Sverige.

Montessori går ut på att barnen själva leder sin utveckling och lärande. Läraren finns givetvis i närheten av barnet men bara för att ge handledning.

Barnet lär sig via exempelvis leksaker och föremål. Fast i riktiga montessori skolor ska det enbart finnas en av varje sak. Detta har det tummats mycket på eftersom barnkullarna på förskolor är så stora i dag. Anledningen att det bara ska finnas en leksak är att barnet ska lära sig att dela med dig, vänta på sin osv.

Montessori med ett barn
Montessori med ett barn